We staan er altijd op dat het bij kwaliteitskoffie niet alleen om het proces gaat. Kwaliteitskoffie gaat over het koffiezetapparaat dat gebruikt wordt in het brouwproces. Het leven is te kort om Cappuccino van lage kwaliteit te drinken. Daarom hebben we deze recensie op de Jura espressomachine geschreven. Na het lezen van deze recensie weet u welke koffiemachine het beste bij u past en welke u waar voor uw geld geeft.
Jura Espressomachine

Wat is de Jura 15068

De Jura 15068 is een Jura espressomachine die wereldwijd bekend staat om zijn kwaliteit en voorbeeldige ontwerp. Het wordt beschouwd als de ‘moeder’ van alle koffiezetapparaten. Een Zwitsers bedrijf maakt dit product onder het merk Jura. De oorsprong ervan alleen al is voldoende om aan te geven dat dit product een kwaliteitsproduct is. Het gebruik van de Jura espressomachine volgens de instructies is de sleutel tot het maken van kwaliteitskoffie. We hebben het niet over gewone koffie, maar over koffie met een uitgesproken smaak die u de adrenaline geeft die nodig is om een uitdagende dag door te komen.

Gebruik van de Jura Espressomachine

De eerste stap naar het gebruik van dit koffiezetapparaat is het begrijpen van de voorzorgsmaatregelen die men moet nemen. Deze zijn;

Gebruik altijd de hendels of knoppen bij het gebruik van deze machine.

 • Dompel de stroomkabels niet onder in water, omdat dit het risico op elektrocutie verhoogt.
 • Kinderen moeten de Jura espressomachines gebruiken onder nauwlettend toezicht.
 • Trek altijd de stekker uit de wandcontactdoos als deze niet in gebruik is.
 • Het mag niet buitenshuis worden gebruikt
 • Het koord mag nooit over de randen hangen of hete oppervlakken raken.
 • Het apparaat mag alleen worden gebruikt voor het maken van koffie

Let op:

 • Men moet niet proberen de machine te demonteren.
 • Het apparaat mag niet in de vaatwasmachine worden gezet en de afzonderlijke onderdelen mogen ook niet in de vaatwasmachine worden gedaan.
 • Vermijd het aanraken van hete delen

Bij gebruik van de Jura Espressomachine

Wanneer u de Jura espressomachine voor het eerst gebruikt, beslist u of u de blauwe filterpatroon gebruikt. De hardheid van het water moet u helpen bij het gebruik van een filterpatroon. Als het water tien DH of meer is, moet de blauwe filterpatroon worden gebruikt.

Om de hardheid te bepalen, gebruikt u de Aquadur-teststrip. Houd de strip ongeveer 1 seconde in stromend water en wacht dan 60 seconden. Lees na zestig seconden de waterhardheid af aan de hand van de instructies van de teststrip in de verpakking. Doe dit door de mate van verkleuring van de Aquador te vergelijken.

Koffie bereiden

De manier waarop u koffie bereidt is dezelfde als de manier waarop u uw espresso bereidt. Als de machine eenmaal is ingeschakeld, stelt u deze in op de koffiemodus. De eerste stap is het plaatsen van een kopje onder de koffie-uitloop. Draai de Rotary Switch naar de modus “KOFFIE” en druk vervolgens op de Rotary Switch. Bij het indrukken start en stopt het zetproces automatisch.

Ontkalking van de watertank

De ontkalking zal de kalkafzetting helpen verwijderen en dit zal helpen om de efficiëntie van de machine te verbeteren. De eerste stap is het verwijderen van het waterreservoir en het blauwfilterpatroon, indien beschikbaar. Gebruik een mild ontkalkingsmiddel om de tank te ontkalken. Spoel de tank grondig af. Vul de tank na het spoelen met koud water en plaats deze weer terug in de Jura espressomachine.

Producteigenschappen

Als u op zoek bent naar een Jura espressomachine die uw keuken wat verfijning geeft, dan is de Jura 15068 wat men zou moeten hebben. Hij heeft een indrukwekkend design en wordt geleverd in het zwart. Hij beschikt over een combinatie van compacte afmetingen en opvallende strakke lijnen. Om de machine gemakkelijk te kunnen gebruiken, wordt er gebruik gemaakt van een bedieningsconcept met één schakelaar, waarbij gebruik wordt gemaakt van een slimme draaischakelaar.

In tegenstelling tot andere koffiezetapparaten is deze Jura espressomachine geschikt voor verschillende formaten kopjes, omdat de hoogte ervan kan worden ingesteld tussen 2,5 en 4,4 inch. Zijn verbazingwekkende mogelijkheden houden hier niet op; hij maakt gebruik van een revolutionaire vinschuimtechnologie die uw koffie een unieke melkschuimkwaliteit geeft.

Andere unieke eigenschappen zijn onder andere een energiebesparende modus die het gebruik van deze machine zuinig maakt door een lager elektriciteitsverbruik. Het maakt gebruik van een Thermo-blokverwarmingssysteem en een warmwaterfunctie. Al deze eigenschappen maken deze Jura espressomachine tot een meesterwerk.

Prijzen

De prijs van dit product ligt rond de 999 dollar. Het product is te vinden op Amazon Prime.

Jura 15068

Jura 15068

 • Eenvoudige bediening – dankzij het bedieningsconcept met één schakelaar van de slimme draaischakelaar
 • In hoogte verstelbare koffie-uitloop – de hoogte van de koffie-uitloop kan worden ingesteld tussen 2,6 – 4,4 inch om elke grootte van het kopje te kunnen gebruiken.
 • Fijn schuim schuim – de revolutionaire fijnschuimtechnologie zorgt voor een unieke melkschuimkwaliteit met een fijne, vederlichte consistentie
 • Combinatie van opvallende strakke lijnen, compacte afmetingen, hoogwaardige materialen en compromisloze afwerking
 • Draai, druk, geniet – zo gemakkelijk is het om de wereld van de impressa te betreden.

Gebruiksgemak

De belangrijkste eigenschap die deze machine gemakkelijk te gebruiken maakt, is een eenschakelaarsbediening. Het heeft een slimme draaischakelaar die het mogelijk maakt om te schakelen tussen verschillende bedrijfsmodi. Andere functies die het gemakkelijk te gebruiken maken is een automatische uitschakeling en een energiebesparende modus. De in hoogte verstelbare koffie-uitloop maakt het mogelijk om de machine te gebruiken met kopjes van verschillende grootte.

Montagetijd

Bij de evaluatie van de montagetijd hebben we gekeken naar verschillende factoren, zoals het spoelen van de machine om deze klaar te maken voor de volgende cyclus. We hebben ook de tijd geëvalueerd die nodig is voor het spoelen van het schuim en voor het plaatsen en activeren van een filter. Er zijn minstens vier stappen nodig om een bonenreservoir te reinigen en minstens vijf stappen om een waterreservoir te ontkalken.

Kwaliteit van het ontwerp

Het ontwerp van deze Jura espressomachine is exemplarisch, omdat het compacte afmetingen heeft die het apparaat stijlvol maken. Hij is zo ontworpen dat hij een in hoogte verstelbare koffie-uitloop heeft.

Garantie

Informatie over de garantie is te vinden op de website van de fabrikant.

Voordelen

 • Het is een automatische Jura espressomachine
 • Eenvoudig te gebruiken
 • Boasts van een uitstekende schuimtechnologie
 • Heeft een molen voor hele bonen

Jura 15109

Jura 15109
Het zou onrechtvaardig zijn om de Jura E8 niet in deze herziening op te nemen. Hij heeft een modern design en is in het zwart uitgevoerd. De knoppen aan de voorzijde maken hem gemakkelijk te gebruiken dankzij een TFT-display. Het TFT-display is gemakkelijk af te lezen en heeft knoppen ontworpen voor verschillende toepassingen, zoals cappuccino en koffie. Dit koffiezetapparaat heeft een hoogwaardig design en dat geeft uw keuken een geraffineerde uitstraling.

Het beschikt over een state-of-the-art technologie die het mogelijk maakt om het rijke aroma van uw favoriete koffiebonen te behouden. Het heeft een G3-aroma-molen met zes niveaus, waardoor het apparaat sneller kan malen dan conventionele molentjes.

Gebruiksgemak

Het gebruik van deze Jura espressomachine is eenvoudig. Een functie die het eenvoudig te gebruiken maakt, is het TFT-display met knoppen voor verschillende functionaliteiten. Daarnaast beschikt het over 12 programmeerbare specialiteiten die de efficiëntie van dit koffiezetapparaat verhogen.

Montagetijd

Bij het zetten van koffie heeft deze Jura espressomachine een krachtige pomp die de montagetijd verbetert. Een aromamolen met zes niveaus zorgt ervoor dat koffiebonen sneller worden gemalen dan andere koffiezetapparaten op de markt.

Kwaliteit van het ontwerp

De machine heeft een modern design en verhoogt de esthetische schoonheid van uw keuken. Het is ontworpen om te werken op 1450 watt elektriciteit.

Garantie

Informatie over de garantie is te vinden op de website van de fabrikant.

Voordelen

 • Boasts van een ingebouwde schuimkoker
 • Heeft een automatische warmwaterspoeling
 • Heeft een G3-molen
 • Maakt voorbeeldige koffie
 • Maakt allerlei soorten koffie

Jura 15097

Jura 15097

 • Chroom met zwarte accenten met TFT-kleurendisplay
 • 12 programmeerbare specialiteiten en 8 programmeerbare niveaus van Koffiesterkte
 • 6-niveau Aromag3 slijper
 • Pulse-extractieproces (pep)
 • Intelligente voorbrouwer geuraurautomaat

Dit koffiezetapparaat wordt geleverd in chroom. Het heeft een modern ontwerp dat strak en aantrekkelijk is. Een belangrijk kenmerk van dit koffiezetapparaat is dat het een TFT-kleurendisplay heeft dat het gemakkelijk te gebruiken is. Uit de TFT kan men kiezen uit opties zoals een espresso, koffie, Ristretto en warm water. Andere unieke kenmerken zijn 12 programmeerbare specialiteiten en acht programmeerbare niveaus van koffie.

Om ervoor te zorgen dat de montagetijd efficiënt is, heeft hij een 6-niveau Aroma G3 molen die hem in staat stelt om sneller te malen dan zijn concurrenten. De E8 is eenvoudig te gebruiken omdat hij twee koppen koffie tegelijk kan bereiden. Dit verbetert de efficiëntie van de machine en vermindert daardoor de tijd die nodig is voor het zetten van koffie. Deze machine beschikt over een geïntegreerde spoel- en reinigingsfunctie, waardoor hij gemakkelijk te reinigen is.

Gebruiksgemak

Door zijn TFT-kleurendisplay is het gebruik van deze machine eenvoudig en zelfverklarend. Zijn waterreservoir heeft een capaciteit van 64 ounces, en dit betekent dat het voor een langere periode kan worden gebruikt voordat het wordt bijgevuld. Een geïntegreerde spoel- en reinigingsfunctie maakt het apparaat eenvoudig te reinigen en dit helpt bij het handhaven van de hygiëne. Een andere functie die het eenvoudig te gebruiken maakt is een intelligent watersysteem met een automatisch filterdetectiemechanisme.

Montagetijd

Het beschikt over een pulsextractieproces dat de extractietijd versnelt. Een ander kenmerk dat de montagetijd versnelt is de zes-niveau Aroma G3 slijper.

Kwaliteit van het ontwerp

Het is zo ontworpen dat er tijdens het zetproces amberkleurige kopjesverlichting wordt geproduceerd, zodat de koffie in een gewenste vorm wordt gepresenteerd. De melkbereiding resulteert in een witte kopjesverlichting.

Garantie

Het wordt geleverd met een garantie van een jaar

Voordelen

 • Voegt esthetische schoonheid toe aan uw keuken
 • Het is een snelle brouwer

Jura 15070

Jura 15070

 • Maakt 6 speciale dranken waaronder: cappuccino, koffie, twee koffies, espresso, twee espresso, melkschuim.
 • Bedieningselementen maken het gemakkelijk om uw favoriete dranken te vinden, aan te passen en te brouwen.
 • Pulse-extractieproces zet koffie met een vol, rijk boeket en een heerlijke smaak.
 • Acht niveaus voor de sterkte van de koffie maken het mogelijk om elk drankje te verfijnen.
 • Snelle, stille G3-molen zorgt voor 60 procent minder restjes gemalen koffie

Een uniek kenmerk van de 15070 is dat hij zes speciale dranken kan maken van koffie, twee Espresso, melkschuim en twee koffiesoorten. Dit koffiezetapparaat beschikt over gebruiksvriendelijke bedieningselementen waarmee de gebruiker kan genieten van functies zoals een op maat gemaakte zetmogelijkheid.

Deze Jura espressomachine beschikt over een pulsextractieproces waarmee u kwaliteitsvolle koffie kunt zetten die rijk is aan heerlijke smaken. Om suiker aan de honing toe te voegen, heeft de machine een functie met acht koffiesterkte-niveaus om elk kopje te verfijnen. Het zou onrechtvaardig zijn om niet te vermelden dat deze machine een G3-molen heeft die stil en 60 procent efficiënter is.

Gebruiksgemak

Dit is een strategisch koffiezetapparaat, want het kan met gemak zes speciale dranken maken. Dit is ideaal omdat men geen speciale apparatuur hoeft te kopen om zijn favoriete drankje te maken. Het heeft ook een unieke bediening om de machine gemakkelijk te kunnen bedienen.

Montagetijd

Hij beschikt over een stille G3-molen die 60% efficiënter is dan andere koffiemolens. Dit koffiezetapparaat kan twee koppen koffie zetten en dit verbetert de montagetijd.

Kwaliteit van het ontwerp

Dit koffiezetapparaat heeft een gestroomlijnd, intuïtief ontwerp waarin de modernste technologie is verwerkt. Het beschikt over een amberkleurige kopjesverlichting bij het zetten van koffie en een witte kopjesverlichting bij het bereiden van melk.

Garantie

Dit product wordt geleverd met twee jaar garantie

Voordelen

 • Ze maken voorbeeldige koffie
 • Het is een snelle brouwer
 • Kan worden bediend met een smartphone

Conclusie

Uit onze recensie blijkt dat de Jura 15070 de dag draagt. Deze Jura espressomachine beschikt over nuttige functies, vooral voor de technische onderzoeksgeneratie. Dit komt omdat men de machine kan bedienen vanuit het comfort van de telefoon via Bluetooth. Andere redenen waarom hij de dag draagt, zijn de eenvoud en het vermogen om uitstekende koffie te zetten.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres zal niet getoond worden.